Menu

Hur undviker du fortkörningsböter?

Är du en av de många som alltid kör lite för fort? Om du har fått fortkörningsböter så vet du hur tråkigt det är att behöva betala för något så onödigt. Redan när du kör mindre än 10 km/h över den tillåtna gränsen, där gränsen är 50 km/h eller lägre, har du fått en bot på 2 000 kr. Vid höga överträdelser av den tillåtna hastighetsbegränsningen kan ditt körkort vara i fara, dessutom får du högt bötesbelopp. Färre får böter idag vilket kan bero på antalet fartkameror som finns på vägarna. Det bästa sättet att undvika fortkörningsböter är att respektera hastighetsgränserna.

Tips för att undvika fortkörning

polisens bästa tips för att undvika fortkörning är något som har tagits emot på ett positivt sätt av omgivningen. Håkan Klingborg, som är gruppchef för trafikpolisen i Göteborg, lade ut en enkel guide till de som ville undvika fortkörningsböter på Facebook. Klingborg uppmuntrar alla att titta på hastighetsskyltarna, titta på siffrorna inom ringen, och se vilken som är den maximala tillåtna hastigheten. Sedan fortsätter han med att uppmuntra bilister till att titta på hastighetsmätaren i sin bil för att sedan titta på pilen för att se vilken hastighet bilen färdas i. Inlägget har hitintills lästs av 6 000 personer och de allra flesta har förstått att det är skrivet med stor humor.

Fortkörning i Tyskland

När man åker på bilsemester i Europa är chansen stor att man åker genom Tyskland. Det är relativt vanligt med fartkameror i Tyskland och därför är risken stor att du kan få fortkörningsböter om du kör för fort. Om du får böter i Tyskland kan du få hem ett brev som förklarar bötesbeloppet och hur du gör för att betala. Oftast får du endast en vecka på dig att betala beloppet. Samma sak gäller om du har hyrt en bil för att köra i Tyskland men då kan det ta längre tid för dig att få brevet. Det är fortfarande du, inte hyrbilsfirman, som ska betala böterna.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *