Menu

Ursäkter vid fortkörning som inte fungerar

Om du någon gång har försökt prata dig ur fortkörningsböter genom att förklara varför du körde för fort, är du i gott sällskap; många är de som har kommit med mer eller mindre trovärdiga ursäkter till varför de var tvungna att överskrida den lagstadgade maxhastigheten. Något annat som de flesta av dessa människor har gemensamt är att deras ursäkter inte fungerade, utan att de vackert fick betala sina böter. Om du skulle hamna i situationen att du behöver förklara en fortkörning, kan du således använda dessa misslyckade bortförklaringar som ett varnande exempel, och se till att komma på en bättre ursäkt själv.

En av de vanligaste ursäkterna, som garanterat inte biter på polisen, är till exempel att man i bästa syskonanda skyller på andra, och påpekar att andra bilister minsann också gjort fel. Många försöker nämligen avleda polisens uppmärksamhet genom att säga att bilen framför dem körde snabbare än vad de gjorde, och att polisen därför borde ta dem istället. Har man väl blivit stoppad är chansen dock inte stor att polisen bara kommer att släppa en för att köra efter en annan bil – man har ju själv också brutit mot lagen.

Något annat som polisen ofta får höra är att föraren hade bråttom på grund av att det är en nödsituation – bokstavligt talat. Det är med andra ord vanligt att förare bortförklarar sin fortkörning med att hen var nödig. Anledningen till att denna ursäkt inte fungerar är sannolikt att det är bättre att helt enkelt stanna vid vägkanten och uträtta sina behov, än att köra för fort hela vägen till en toalett.

En nödsituation då det faktiskt har hänt att polisen har släppt iväg en fortkörare utan böter är dock när de märker att det sitter en gravid kvinna i baksätet som håller på att föda barn. Akuta BB-besök är med andra ord en av de få ursäkter som faktiskt fungerar.

Det allra bästa är så klart att inte köra för fort överhuvudtaget, så att man aldrig riskerar att behöva komma med bortförklaringar till polisen. Pengarna som skulle ha gått till att betala böterna kan då användas till något roligare istället, till exempel att spela på casino. Om du vill få så mycket valuta för dina pengar som möjligt ska du gå in på Bonuskod-kampanjkod.se, där du bland annat hittar en Videoslots-bonuskod. Då får du freespins och insättningsbonusar som gör att du får ut maximalt med underhållning av dina spenderade pengar – till skillnad från när du betalar fortkörningsböter.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *